100% PLANTEBASERT HÅRFARGE

BOTANÉA

100% plantebasert hårfarge BOTANÉA

100% plantebasert hårfarge med profesjonelle resultater. Kamuflerer grå hår, respekterer hårets integritet og gir en naturlig glans.

Oppdag Botanéa Respekterer håret for et naturlig resultat.

#BOTANEA

Langvarige farger og strålende glans.

Botanéa VÅRE TRE URTEINGREDIENSER

CASSIA

fra India

Cassia er også kjent som nøytral henna, og fungerer på en måte som gir ekstra glans til lyse baser.

HENNA

fra Rajasthan, India

Henna inneholder varm kobberfarge, og er ideell for blonde, kobber og mørke baser.

INDIGO

fra Tamil Nadu, India

Indigoblader inneholder blå til lilla farger, og er ideell for brune og mørke baser.

OPPDAG KRAFTEN
FRA URTEBASERT HÅRFARGE

 

HVORDAN FUNGERER DET

Botanea byr på en eksklusiv mulighet til å skape en skreddersydd hårfarge med tre urteingredienser for et personlig resultat. Fargen består av to hovedkomponenter; pulver fra urteblader og varmt vann, som begge spiller en essensiell rolle i fargeprosessen. Når varmt vann brukes til å tilføre urtepulveret fuktighet, utløses de naturlige fargestoffene fra urtebladene. Når fargen påføres i håret gjør det varme vannet at hårfiberet åpnes litt. Dette tillater fargen å gradvis trenge inn i håret, noe som gjør det mulig å farge hårets overflate permanent. Botanea gir en langvarig hårfarge full av glans, og går ikke på kompromiss av kvalitet. Resultatet er en naturlig flerdimensjonal permanent hårfarge uten å skade håret.

PERSONLIG HÅRFARGE

Botanea gjør det mulig for frisører å skreddersy en naturlig hårfarge til hver enkelt kunde. Når urtepulveret blandes med varmt vann skaper de tre urtene Indigo, Henna og Cassia en bred palett av naturlige fargetoner fra lys blond til mørk brun.

PRODUKSJONSEKSPERTISE

Når de tre plantene er høstet blir bladene tørket, knust og deretter renset for å oppnå et rent pulver. For hver type plante blir pulveret samlet sammen før det blir lagt i poser for å sikre et påliteligt resultat. For å gjøre påføringen av pulvere enklere har L’Oréal sitt forskningsteam påført et lag med kokosolje av 100% naturlig opprinnelse. Kokosolje er også en utmerket teksturerende ingrediens, og gjør at fargeblandingen er raskere å forberede, får en myk og smidig tekstur, samt at den blir lettere å påføre og skylle ut.

ANSVARLIG INNKJØP AV INGREDIENSER

 

ARBEID MED LOKALSAMFUNN

L’Oréals måte å arbeide på innebærer å inkludere lokalsamfunnene og deres ønsker i prosessen. Dette gjør vi med hjelp fra ASK (Association for Stimulating Know-how), og prosjektet består av tre hovedmål. Det første innebærer at L’Oréal arbeider aktivt med å utvikle den sosiale og økonomiske situasjonen i mindre lokalsamfunn. Dette gjør vi ved å forbedre samarbeidet mellom lokale jordbrukere, øke deres forhandlingsmuligheter, samt forbedre deres tilgang til arbeidsverktøy og lokal finansiering. Det andre innebærer å forbedre arbeidsforholdene, spesielt for kvinner som gjør det meste av arbeidet med høsting av råvarer. Det siste innebærer å forbedre og spre kunnskap rundt gode jordbruksprosesser.

HENNA AV HØY KVALITET

Hennaprosjektet startet for fem år siden med et mål om å kunne garantere optimal sporbarhet av produktet hele veien fra området bladene vokser til salongene. For å kunne oppfylle dette målet måtte alle delaktige aktører inkluderes, både direkte og indirekte leverandører, samt lokalsamfunnene. Ved å legge ekstra stor vekt på sporbarheten til hennabladene har L’Oéal lykkes i å påvirke de indirekte leverandørenes interne prosesser, slik at de oppfyller L’Oréals strenge krav til samarbeidspartnere. Hennabladene som brukes i Botanea er nøye utvalgte av L’Oréals forskningsteam for å sikre høy kvalitet og optimale fargeegenskaper. Bladene dyrkes i Rajathan nord i India i et semi-tørt område som er perfekt for Hennaplanten.

ØKOLOGISK UTVIKLET HÅRFARGE

Botanea pulveret oppbevares i transparente krukker som kan fylles opp igjen og som er laget av opptil 50% resirkulert PET plast. Når salongen kjøper Botanea for å fylle opp boksene kommer urtepulveret i poser laget av FSC-sertifisert papir (Forest Stewardship Council). Dette re-fill systemet gjør det mulig å spare plast tilsvarende en krukke for hver niende påfylling sammenliknet med å ikke bruke påfyllbare krukker.